СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

 

            Свакодневна гужва, којој су данас деца изложена, умара мозак који се све слабије носи с бројним задацима који се пред њих поставе. Густ промет, гужва и трка с временом умарају децу која покушавају да се усредсреде на све што се око њих дешава. Да би дете могло радити пуном паром, његовом мозгу је потребан одмор исто као и свим мишићима после напорног тренинга.

            Природа позитивно утиче на размишљање. Шетња или планинарење помажу деци да се лакше суоче са стресом, да савладају емоционалне осцилације којима су све више изложена.Побољшавање душевног стања утиче да се појачају  менталне функције. Редовна шетња природом, па чак и само посматрање дивних пејзажа на фотографијама, јача памћење и унапређује меморију.

 Редовну шетњу у природи не може заменити ниједан спорт. После пливања, ходање ангажује највећи број мишића и на најприроднији начин дете постепено стиче изванредну кондицију која му касније доноси добре резултате у спорту. Већина спортова које деца тренирају одвијају се у затвореним, често непроветреним салама. Ходање у природи постаје неопходно за децу која се редовно баве спортом.

Деца која проводе време у природи уче важне лекције. Уколико се испрљају, поквасе, опеку на коприву или убоду на трње научиће шта их све може повредити, на чему се све могу оклизнути и са чега могу пасти.. Такве лекције се не могу научити у граду. Боравак у природи , не само да јача меморију, већ развија чула и инстикте. Познато је да посматрање зеленила побољшава вид и умирује ум.

Боравак у природи је немогућ без телесних активности. На тај начин се троше калорије па је код гојазне деце редовна шетња корисна.

Непрегледна је листа добробити које може донети боравак у природи. Она се креће од физичких ( подизање нивоа имуног система, добре кондиције...), па до емоционалних и душевних.

ЧОВЕК ЈЕ ДЕО ПРИРОДЕ И САМО СЈЕДИЊЕН С ЊОМ МОЖЕ ДА УЖИВА У СВОМ ПУНОМ ПОТЕНЦИЈАЛУ.

 

Фејсбук страница

SFbBox by psd to wordpress

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova