СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

 

План рада тима за заштиту животне средине у школској 2015/16

Биљана Рудовић и Весна Миљуш су разговарале са новинарком Мирјаном Урошевић о спроведеним активностима Тима за заштиту животне средине у прошлој школској години и плановима рада за наредну, 2015/2016. школску годину. Прилог можете преслушати на следећем ЛИНКУ.
 

23. 10. 2015. Пројекција документарног филма „Један живот“

- Одељење 3.б је са учитељицом Биљаном Рудовић присуствовало пројекцији документарног филма „Један живот“  у биоскопу Арена у оквиру 11. Кидс феста. Како  филм  представља низ прича о опстанку животињских врста, био је добар повод да ученици и ученице на часу чувара природе стрипом представе причу која је на њих оставила најјачи утисак. 

      

 

22. 10. 2015. Традиционална манифестација „Новосадска јесен“

 - Ученици и ученице 3.б са учитељицом Биљаном Рудовић су посетили  манифестацију „Новосадска јесен“. Поред обиласка штандова и разговора са излагачима, учествовали су у акцији  „ Стари папир за садницу цвећа“ коју су организовали Инжењери животне средине. Заједничким снагама, ђаци су сакупили 30 килограма старе хартије и обезбедили три саксије цвећа за своју учионицу. 

 

 

17.10.2015.  Ванучионичка настава - Посета Специјалном резервату природе Засавица

 Ученици шестог разреда са одељенским старешинама су 17. октобра 2015. године посетили Специјални резерват природе Засавица, који се налази у северној Мачви. На пријатној вожњи туристичким бродом ,,Умбра“ видели су велики број птица од којих је најбројнија црна лиска, чули интерсантне приче о дабровима, риби умбри која је трајно заштићена као природна реткост Србије и биљци алдрованди за коју је Засавица једино станиште у Србији. Поред садржаја ванучионичке наставе која је обогатила њихово знање, уживали су у дивном природном окружењу резервата.

 

16.10.2015.  ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

-  Дан здраве хране је у 3.б обележен почетком пројекта „ Воћна ужина“. Ученици и ученице свакодневно доносе воће за ужину и бележе ( сликом) коју су воћку тог дана јели. На крају месеца имаће увид шта су јели и колико је то било разноврсно.

 - Истог дана, ученици и ученице овог одељења су на часу српског језика, уз помоћ учитељице Биљане Рудовић, обрадили текст Милорада Павића „Сребрни кључ и шарени хлеб  и разговарали о житарицама од којих се може направити хлеб.

Поводом " Дана здраве хране", 16.10.2015., учитељица Антонела Стефановић је  са својим одељењем  I г - "звездице" одржала  предавање и радионицу  на тему „Здрава храна“.

У првом делу часа вођен је разговор о здравој храни и њеним вредностима, набројано је шта све спада у здраву храну и какву корист имамо од ње, а затим о пирамиди исхране. Уз то, ученици и ученице су  размењивали своја искуства.

У  другом делу часа направљен је  пано на који су лепљени  симболи здраве хране, воћа, поврћа, млека и млечних производа.

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova