Хуманитарна акција "Ту сам за друга, играм за Ленку''

У четвртак, 7.9.2023. године у нашој школи одржана је хуманитарна акција и манифестација која је понела назив ,,Ту сам за друга, играм за Ленку'' и која је за циљ имала прикупљање новчаних прилога као помоћ у лечењу мале суграђанке, Ленке Лазаревић.

Акција је започела у 16.00 часова. У прикупљању новчане помоћи учествовали су сви ученици школе са својим учитељицама и одељенским старешинама. Акција је замишљена у виду спортског турнира за ученике виших разреда, у фудбалу и баскету 3X3 за дечаке, а одбојци и мини одбојци (street - volley) за девојчице. Ученици су подељени у екупе које су сами састављали и осмислили називе.У самом турниру у сва три спорта учествовало је више од 150 спортиста, ученика наше школе.

Организован је мини гастро базар дужином великог и малог дворишта школе где су ученице виших разреда ткз. домаћице припремиле штандове и продавале специјалитете које су направиле својим рукама уз помоћ родитеља попут палачинки, колача, мафина. Понуда је била велика и њиховом продајом прикупио се позамашан део средстава. Учитељице су са ученицима нижих разреда урадиле плакате и постере подршке малој Ленки испуњене порукама љубави и дечијим цртежима који су красили сваки кутак школе и служили као транспаренти публике.

Логистички део турнира и организацију спортског дела, као и гастро базара, урадиле су наставнице Мина Вучуревић и Јована Комарица Организациони део читаве акције преузео је на себе наставник Бојан Комарица у сарадњи са великим пријатељем школе, родитељем Вукашином Танурџићем.

Акцију су препознали и подржали бројни спонзори уз чију великодушну помоћ је урађен лого акције, одштампани банери, постери, кутије за скупљање новчаних прилога. Одштампане су мајице за ученике осмог разреда који су имали улогу обезбеђења и водили рачуна о реду као и о безбедности кутија. За атмосферу био је задужен ди-џеј, а све је било пропраћено професионалним озвучењем. Као посебни гости и људи великог срца, акцију су свечанијом учинили прослављени спортисти, фудбалер Милош Красић, одбојкаш Васа Мијић и кошаркаш Душан Булут који су отворили турнир првим спортским потезом.

Подршку у суђењу утакмица пружили су наставник физичког васпитања, Марко Блажевић, као и професионалне судије одбојкашког и кошаркашког савеза. Акцију су пратиле бројне новинарске и телевизијске екипе. Неколико новинских чланака најавило је догађај и испратило резултате. Урађени су интервјуи са децом и наставницима организаторима. Директно укључење било је у емисији ,,Новосадске разгледнице''. Наставница Милица Звекић догађај је снимила дроном.

Акцији су присуствовали и у њој свесрдно учествовали сви ученици и сви запослени наше школе, као и велики број родитеља без којих ова акција не би успела. То поподне красили су сјајни спортски потези, укусне закуске, много смеха, навијања, другарства, подршке и радости. Циљ је испуњен и још једном се показало да се заједничким снагама може све. Прикупљена је новчана помоћ у износу од 1 048 743 динара која је уплаћена на портал ,,Буди хуман'' за Ленку Лазаревић. Поносни смо на сву нашу децу која су увек ту за друга.

--------------------------------

Хуманитарна акција "Новогодишњи пакетић''

Наша школа добила је позив да учествује у манифестацији ,,Празничне мразолије'' и пружи помоћ Свратишту и Дечијем селу, онима којима је помоћ најпотребнија, а то су социјално угрожене породице и деца без родитељског старања. Координаторки акције, наставници Оливери Лечић, придружио се Ученички парламент и позвао све ученике школе да учествују путем књиге обавештења и плаката.

Последња недеља првог полугодишта била је у знаку хуманитарне акције ,,Новогодишњи пакетић''. Недељу дана су се прикупљали дечији прилози у виду играчака, књига, слаткиша и грицкалица, као и беби опреме на коју је стављен посебан нагласак.

Купљене су кесе и траке за паковање пакетића. Ученици који похађају грађанско васпитање урадили су новогодишње честитке са наставницом Милицом Теслић.

Радна акција одржана је 21.12.2023. године у простору будућег Ђачког кутка. Ученички парламент као и четрдест другара из шестог, седмог и осмог разреда брижљиво су спаковали деведесет и седам пакетића за свако дете појединачно, обележено по полу и узрасту под руководством координарторке акције, наставнице Оливере Лечић и координаторке Парламента, наставнице Јоване Комарице.

Пакетиће су ученици спаковали у школски ауто, спремне за преузимање. Део пакетића предат је на самој манифестацији у суботу, 23.12. 2023. године на Спенсу, а други део предат директно наугроженијим породицама у Великом риту. Свако дете заслужује да осети радост новогодишњих празника. Наши ученици још једном су показали своју великодушност, дух заједништва и велико срце.

Мој есДневник

Ko je na mreži: 4 gostiju i nema prijavljenih članova