СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

Учешће наше школе на манифестацији "Horizons francophones 2022"

(у оквиру прослављања Месеца франкофоније)

среда 16. март 2022.

Организатор свих активности је наш редовни и дугогодишњи сарадник, Француски институт у Србији.

Ове године, нашу школу су представљали ученици 6.а.

Сви ученици су се максимално ангажовали и показали своје најбоље квалитете, те су заслужили све похвале за понашање и показано знање, а нашу школу и наш град су представили у најбољем светлу.

Први део програма био је пријем у амбасади Туниса, осмишљен као обилазак саме зграде у којој је смештено представништво Туниске републике, и упознавање са богатом историјом и културом ове пријатељске франкофоне афричке земље. Током посете, комуникација се одвијала на француском језику, уз консекутивни превод на српски, а од наших љубазних домаћина чули смо читав низ занимљивости о Тунису и сазнали више о везама између наше две земље. Туниској амбасади смо за успомену на овај дан поклонили две књиге – једну о Ђорђу Натошевићу, другу о Новом Саду, као и наше две вишејезичне инфо мапе, ауторско дело ученика наше школе, а ми смо добили традиционалне туниске сувенире од керамике.

Други део манифестације замишљен је тако да је имао и едукативан и забаван и такмичарски карактер: сваки од шест тимова (поред наше, учествовало је још пет основних школа у којима се учи француски језик) имао је задатак да у што краћем року пронађе шест задатих тачака у ужем центру нашег главног града које су на неки начин везане за француски језик и културу. Током испуњавања задатка, наши ученици су показали изузетан тимски дух и борбеност, умешност, интелигенцију, радозналост и друге позитивне особине, и коначно постигли задати циљ. У редоследу екипа заузели смо треће место и освојили симпатије организатора овог забавно-едукативног такмичења. Током игре, боље смо упознали Београд и обогатили своја знања из области историје, географије, уметности, гастрономије и, наравно, француског језика...

Читав дан протекао је у одличном расположењу и дивном дружењу, а своје животно искуствообогатили смо јединственим успоменама.

 

Ko je na mreži: 3 gostiju i nema prijavljenih članova