СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

Међу свим основним школама на територији града, школа „Ђорђе Натошевић“ је јединствена и по томе што наши ученици имају привилегију да на часовима другог страног језика уче и раде са страним лектором. Наиме, захваљујући сарадњи са Француским институтом у Србији и подршци Министарства спољних послова Републике Француске, ученици који се определе за учење француског језика, од школске 2013/2014. године, могу да слушају изворног говорника француског и уче уз његову стручну помоћ. У школској 2016/2017. години,  као и претходне школске године, са нашим ученицима ради госпођа Катрин Лануе.

http://www.ambafrance-srb.org/Frankofonija-i-partneri-francusko-srpske-saradnje-u-Vojvodini

http://www.institutfrancais.rs/srp/04e_1.html

 

У оквиру прославе месеца франкофоније, 17. марта 2017. године, имали смо ретку прилику и част да угостимо амбасадора Француске, госпођу Кристин Моро. У пратњи супруга Луја Мороа, Њена Екселенција је присуствовала часу француског језика у IVа одељењу. Присутни су били и господин Жан-Батист Кизен, директор Француског института у Србији, госпођица Флоранс Коц, аташе за сарадњу за француски језик у Србији, госпођица Жилијет Тирлик, координатор за билингвалну наставу, те као домаћин, директор наше школе.

Ученици су на забаван начин, кроз музику и игру, научили своје прве речи француског језика, а присутни гости су се и сами прикључили неким активностима на часу. На крају посете, госпођа Моро је упутила срдачне речи нашим ђацима, изразивши велико задовољство показаним вештинама учења и охрабрила их да наставе са откривањем лепота овог великог светског језика. 

Преостале слике можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova