Zima Dvoriste 4 Lepaskola

Добродошли на веб страницу ОШ ‚‚Ђорђе Натошевић" - Нови Сад

Дечји култури водич

     На јесен, прошле године учествовала сам у пројекту „Дечји културни водич кроз Нови Сад“ који је организован уз помоћ градске библиотеке. Сврха пројекта била је да деца из разних школа обилазе битне културне знаменитости Новог Сада, и циљ је био да се омогући и другој деци да обиђу ове знаменитоси са надом да ће наставити да се интересују за културу.

     У овом пројекту је из наше школе, „Ђорђе Натошевић“ учествовало петоро, а заједно смо обишли Архив Војводине, Српско Народно Позориште и Музеј Сабремене Уметности. У Српском Народном Позоришту смо обишли велику и малу сцену а на њјој смо видели сценографију за позоришну представу „Виолиниста на крову“. Такође смо отишли иза сцене и видели где се глумци и оперски певачи припремају за извођења. У Музеју Савремене Уметности обишли смо две изложбе, једну сталну и једну привремену. Научили смо разна заниманја која су обавезна за одржаванје музеја. Музеј Савремене Уметности на другачији начин показује и приказује своје изложбе, кроз симболизам и пренесена значења. Циљ овог музеја, по мом мишљењу, јесте био да покаже праву природу и понашање човека, ону природу коју сви сакривају, па чак и сами од себе. Кроз ову посету проширили смо своје знање, али смо и добили нову слику човека и људи који нас окружују, а поготово себе.

     Учествовати у овом пројекту било је запањујуће искуство. Током пројекта научила сам много занимљивости и упознала децу из других школа који су такође заинтересовани за културу. Кроз овај дечји водич сам успела сама себи да отворим очи и приметим ситнице које су пре биле неуочиве. Надам се да је овај пројекат подстакао и другу децу да науче још о култури свог града и себи.

Наталија Илинчић

Уџбеници за 2024/25. школску годину.

Такмичења 2024.

Успех који су ученици наше школе остварили на такмичењима, можете погледати на следећој страници:

Такмичења

Упис првака у школску 2024/25.

Распоред писмених провера 2023/24

Мој есДневник

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova